Новини

Dir.bg: Най-ценен за скрап е москвичът, до 500 лв. броят за стара кола


Най-ценният автомобил за скрап е москвичът, а за изкупуване на стари коли предприятията за преработване на отпадъците и автоморгите дават най-много 500 лева. Това каза на пресконференция в БТА инж. Петър Мицин, изпълнителен директор на предприятие, което оползотворява отпадъци от електрониката и автомобилостроенето, предаде БТА.

С годините, както колите, така и електроуредите се променят, в тях има все повече пластмасови части, което прави преработването им не толкова печелившо и се налага някои дейности да бъдат субсидирани, обясни той. Фирмите - вносители на оборудване, уреди и автомобили, които генерират опасни отпадъци, плащат или продуктова такса на държавата или членски внос към оползотворяващи организации, каквато е нашата, добави Мицин.
Така дори и непечелившите дейности по преработването на електронните отпадъци и старите автомобили се дотират; отпадъците се обезвреждат, а не се озовават на сметища.

Повечето търговски вериги, които са наши членове, предлагат отстъпки за нови уреди при предаването на стари, а ние предлагаме и безплатно извозване на стара техника, каза Мицин.
Всеки може да се обади на безплатен телефон за цялата страна             0800 14 100       и да извика мобилна група, която да вземе отпадъка - хладилник, печка, компютър или други стари уреди.

Цялата статия може да видите на Dir.bg


Новини

3e-news.net: Тази година гасим осветлението на 23 март за "Часът на Земята" 13.02.2013 прочети повече Как се печели от боклуци 18.01.2013 прочети повече Dir.bg: Най-ценен за скрап е москвичът, до 500 лв. броят за стара кола 02.11.2011 прочети повече