Новини

Dnevnik: Ден без торбички в края на юли


Кметове от цялата страна ще организират по един "ден без найлонови торбички" в общините, които ръководят, в края на юли. Това реши националното сдружение на общините. На сесията всички 264 общини в асоциацията са подкрепили кампанията на БНТ "Найлонът не е на мода".

Всяка община ще участва в нея със собствена инициатива. "По този начин ние, всички 264 общини в Република България ще спестим употребата на поне 1 тон найлонови торбички за 1 ден", коментира кметът на гр. Сливница Георги Георгиев, който направи предложението към колегите си да се присъединят.

По информация на министерството на околната среда Всяка година в България се използват около 3,2 млрд. полиетиленови торбички. Много често платмасовите пликове попадат извън контейнерите за отпадъци и загрозяват пейзажа - както градовете, така и извънградските пространства.

Вижте цялата статия на: dnevnik.bg


Новини

3e-news.net: Тази година гасим осветлението на 23 март за "Часът на Земята" 13.02.2013 прочети повече Как се печели от боклуци 18.01.2013 прочети повече Dir.bg: Най-ценен за скрап е москвичът, до 500 лв. броят за стара кола 02.11.2011 прочети повече