Новини

Фрамар: Предайте своите стари уреди за една зелена и чиста околна среда


В община Стара Загора тече кампания по разделно събиране на стари електроуреди, неизполвани моторни превозни средства и на негодни за употреба батерии. Кампанията се организира от "Макметалхолдинг", в която влизат фирмите "Сплавкомерс"АД, „Елтехресурс" АД, „Екобулкар" АД и „Екобатери" АД. "Акцията е целогодишна и се провежда на територията на няколко общини, сред които е и община Стара Загора", съобщи представителят на "Сплавкомерс" Светлозар Димов.

Пред "Фрамар"  той обясни защо е важно да не изхвърляме батерии и електроуреди на случайни места и как те замърсяват околната среда, ако не бъдат рециклирани.

Фрамар: Какво да направят гражданите, които искат да се освободят от старите си автомобили?

Да направят заявката си на национален безплатен номер 0800 14 100. Ние ще осигурим безплатен специализиран транспорт, както и удостоверение за дерегистрация от КАТ.

Фрамар: Колко време продължава кампанията?

Тя е целогодишна. Имаме сключен договор с община Стара Загора за 5 години. Целта на кампанията е събиране на стари автомобили, електроуреди и батерии и предаването им за рециклиране.

 Цялото интервю можете да видите тук!


Новини

3e-news.net: Тази година гасим осветлението на 23 март за "Часът на Земята" 13.02.2013 прочети повече Как се печели от боклуци 18.01.2013 прочети повече Dir.bg: Най-ценен за скрап е москвичът, до 500 лв. броят за стара кола 02.11.2011 прочети повече